söndag 3 april 2011

Nu är det skönt att vara ute och roligt att träna!

Efter några hektiska veckor med mycket aktiviteter på annat håll känns det skönt att nu sätta hundarna och hundträningen i centrum. Med idag på pricken 3 veckor till tävling känns det nödvändigt med någon form av träning (fys, lydnad, skydd, spår) varje dag för att komma i någotsånär form till påskhelgen.
Tävlingen i Växjö känns mest till för att kolla formen inför säsongen, stämma av träningen och möjligtvis komplettera med ett andra kvalpoäng till SM,  som vi behöver båda två. Rasko har sina fina 284p från Stockholm cup och Jizza har 277p från Belgar SM, så varsitt resultat till behöver vi. Stugan är ju redan bokad ;) Men man vet aldrig vad som händer. Det är det som är spänningen med att tävla. Vi kommer aldrig glömma Jizzas spår i IPO2 i torsås. 17 p fick hon. Det var något som satt kvar i minnet länge. 1a sträckan tog liksom aldrig slut. Hunden spårade (??) och spårade trots att spåret för längesedan svängt åt höger... Eller Raskos spår i Stehag. Efter 2 tävlingar med 98 p i spåret kom Rasko inte genom första vinkeln utan bestämde sig slutligen att fortsätta bakåt. 25 p fick han. Det är bra att misslyckas. Det gör att man blir mer ödmjuk inför uppgiften.
Dagens träning har varit givande. Rasko behöver träna mer på sina apporteringar och Jizza på att sätta sig snabbare. Kanske Rasko också på det där med sättandet och Jizza på apporteringarna. Aldrig blir man nöjd med något. Det är skönt att veta att det alltid finns något som kan bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar