söndag 27 mars 2011

Fortsatt träning och snön är tillbaka

Under veckan har vi fortsatt spårarbetet på det snöfria underlaget. Roligt att se att det går åt rätt håll för båda hundarna efter de första trevande försöken. Både Rasko och Jizza lägger lite för mycket muskler i spåret och vi försöker få dem att fokusera och lägga energin på nosarbetet istället. Vi har plockat fram cykeln och cyklat de första turerna på de gropiga skogsvägarna. På grund av tidsbrist blev de tidiga fyspassen vid 05:15 på morgonen :) Skönt att komma igång med fysträningen.

Rasko var mycket pigg i lydnaden idag och höll sin position fint i det fria följet. Med snabba sättande/läggande/ställande och bra tempo på inkallningarna var han sin pappas favorit ;) I skyddet höll han ovanligt bra fokus på figuranren i anslutningarna.

Med Jizza har vi under veckan jobbat med sättande, läggande och ställande som har varit lite sega. Hon har börjat fatta galoppen och bättre ska det bli.

Kan inte minnas när det var så kallt som det var på träningen idag. Någon minutgrad, snålblåst och snö. En eloge till ni tappra som höll ut den 6 immar långa träningen. Det var dock bara vi som varit optimistiska (eller dumma) nog att lämna vinterjackorna och kängorna hemma. Snön har under eftermiddagen täckt spårmarkerna men på vädersidan lovar de sol och +5 grader i morgon så det försvinner nog snart.

Nu sitter vi belåtna med fötterna i fotbad och ska se det första avsnittet av "Stockholm-Båstad".

4 kommentarer:

  1. Kul med blogg! / Eric utan mobiltäckning :)

    SvaraRadera
  2. Jag tror att jag ska lära Jizza plats så som jag gjorde med Rasko. Då ska hon nog lägga sig fint =P

    SvaraRadera
  3. Tur vi har dig Stephanie som kan träna våra hundar så bra! ;)

    SvaraRadera
  4. Ja det är det verkligen ;)

    SvaraRadera