onsdag 24 september 2014

Nordiska mästerskapen

Nordiska mästerskapen var en helt ny upplevelse för oss. En väldigt stor tävling med många deltagare men samtidigt en liten tävling med få ekipage i varje tävlingsform. Jätteroligt att träffa nya hundvänner som håller på med hundsport men inte med IPO. Vi ser inte saker på precis samma sätt och vi har mycket att lära av varandra.

Rasko inledde tävlingen med ett jättefint spår på finsk, tätt vall. Hans spår var noggrannt med endast någon kontroll. På sista sträckan var underlaget något skiftande och han fick jobba lite hårdare för att ta sig fram. Vi fick 98p, superduktiga Rasko!

I lydnaden gick han också fint. Tyvärr rev han (för första gången på tävling) 1m hindret men lyckades ändå få 87p.

Rasko gick lite för säkert i skyddet. Något olydig men med perfekta angrepp och fulla, fasta bett. Första släppandet kom efter en liten fördröjning. Därefter hade han nästan perfekta övergångsfaser för att sedan sitta stenhårt fast efter modprovet... :-(  Diskade pga olydnad.

Vad ska man ta med sig efter en sådan tävling. Jo allt det positiva och det som gjordes bra. Komma ihåg att hundar är djur och inte maskiner. Det finns en baksida med att tävla, nämligen att det inte alltid går som man tänkt. Det är då man lär sig att uppskatta de gånger det går bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar