söndag 13 mars 2011

Första spåret

Innan träningen passade vi på att lägga spår på planen. Hemma har vi fortfarande 1 dm snö, men på en av våra spåråkrar ligger det bara ett tunt lager snö kvar. Snön smälter snabbt nu när det är plusgrader. Det är en bit kvar till toppform i spåret för båda hundarna efter att inte ha spårat på fyra månader.

-Rasko-
Fick ett väldigt näringsrikt spår med godis i nästan varje fotspår, men det tyckte Rasko inte var så intressant utan gick nonchalant förbi. Vi kan sammanfatta spåret med att det är dags för spårträning!
Lydnaden gick bra, där finns också massa förbättringspotential. Fria följet känns helt ok, han känns väldigt stabil i det. Visst går det att få bättre, men det behöver inte lika mycket träning. Sättandet och läggandet var lite segt, ställandet ok, apporteringen är ok men lite slapp i avlämnandet. Där ska vi lägga lite tid.
Skyddet gick överlag väldigt bra. Vi tränade lite bevakningar där vi behövde väcka honom lite. Han har fina angrepp så i flykten tappade figuranten balansen och for i backen :) Han har lite småtugg för sig så det behövs också jobbas på. Vi tränade även på pressövningar och han börjar fatta detta vilken känns bra. Han får VG för dagens pass! Tävlingen i Växjö börjar närma sig så det är dags att sätta fart med träningen på allvar.

-Jizza-
I spåret fanns en hel del att önska, men helt värdelös var hon inte ;) Då och då var hon utanför spårkärnan men hittade ganska snabbt tillbaka. Låg bitvis på lite mycket i linan. Kan inte begära för mycket efter ett så långt vinteruppehåll. Har en del tankar och funderingar kring spåret som jag ser fram emot att diskutera med träningsgruppen och kanske överföra till Jizza.
I lydnaden var hon lite lätt hopplös med sina "jag vill inte när det är blött"-fasoner. Det tog vi tag i idag med hjälpförare och konsekvens. Kan hända att viss inkonsekvens från mitt håll ligger bakom...
I skyddet inledde hon med att välta figuranten i flykten. Den LILLA hunden. Hon kommer faktiskt in ganska hårt. Det är snarare betten än angreppen hon behöver träna på.

I dag gjorde Uffe och Björn sitt lydnadspass med bravur. När Uffe är färdig kommer han ha ett fantastiskt fint fritt följ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar