lördag 20 oktober 2012

WUSV VM Steyr Österrike

Tävlingen började på onsdagen och då hade det svenska laget varit plats sedan lördagen för träning, inträning och spännande formaliteter som invigning och lottning! I spåret gjorde Mikael 92p och Anders otroliga 97p. Willi gjorde sin lydnad med 88p.

Klockan 6 på torsdagsmorgonen gjorde Göran och Rasko ett prydligt lydnadsprogram men missade momentet framåtsändande. Rasko sprang fram till apportstället istället för rakt fram och fick totalt 86p. Det var väldigt roligt att så stor del av den svenska helarklacken redan var vakna och på plats! Många svenskar hade tagit sig hela vägen till Österrike för att heja fram laget. De flesta bodde på samma hotell som landslaget och bidrog till att öka stämningen och trivseln både inne på och utanför stadion. Ni var uppskattade!

Anders och Johanna gjorde sina skyddsprogram senare under dagen. Solen steg och i tre dagar fick vi svensk sommarvärme. Givetvis påverkade det hundarna som var vana vid höstrusk hemifrån men ingen hund såg särskilt tagen ut av värmen. Tyvärr blev Anders och Pax diskade eftersom Pax inte släppte skyddsärmen efter modprovet. Dock gjorde de ett intryck som heter duga! Johanna och Jeena gjorde ett fint skyddsprogram men missade lite på ronderingen och fick 85p.

Under fredagen var det fullt upp. Mikael inledde morgonen med skydd 88p och Johanna gjorde sin lydnad med 80p under förmiddagen. På eftermiddagen spårade Willy, 83p, och Göran 94p. Glädjande nog gjorde Rasko inte en enda kontroll i vinklarna. Han gjorde ett mycket fint spår med några kontroller på sträckorna och något långsamma lägganden vid föremålen.

Spårmarkerna var frodiga, fina och väldigt kuperade. Landskapet var otroligt vackert och spåren låg längs bergssluttningarna. Det kändes som i Sound of  music!

På lördagen satt vi på spårsamlingsplatsen i ett stort tält med två barer och storbildsskärm och kollade på Mikaels lydnad, 80p, live från arenan! Johanna spårade mellan kullar och äppleträd och fick 92p :-)

Tävlingens sista dag gjorde Willi och Göran sina skydd, Willi med 86p. Göran och Rasko startade sitt skydd innan det ljusnat. Rasko sprang från skärm 2 direkt till skärm 5 och missade tyvärr momentet :-( För övrigt skötte han sig bra men med en snabb kontroll i sista bevakningen. Rasko gick som vanligt in hårt efter ryggtransporten. Tyvärr skadade Rasko figuranden som gav ifrån sig ett stön som hördes upp på läktaren. Han kunde inte figurera för resten av hundarna utan fick avbryta och grät när han tackades i hörtalaren :-(

Rasko och Göran slutade med A: 94, B: 86, C: 85 och totalt 265p. Genomförandet var glädjande nog bättre än fjolårets FCI VM även om det inte syns på poängen. Missarna med framåtsändandet och ronderingen kostade många poäng. Slutligen vill vi tacka alla sponsorer, stora som små, som gjorde tävlingen möjlig! Nu måste jag sluta skriva innan ni tröttnar och slutar läsa... Godnatt!

2 kommentarer:

  1. Grattis! Det där gjorde ni bra. Roligt för Er.
    Mvh
    EvaLynn & Sushi

    SvaraRadera
  2. Grattis!! Vad hände med nr3 eftersom det blivit ett diciplinärende?
    http://www.schaferhundklubben.se/filer/WUSVVM/diciplinwusv2012.pdf
    Och avstängning i 3 år från landslaget?!
    //Uffe

    SvaraRadera