söndag 31 juli 2011

Det händer mycket nu

SM närmar sig och möjlighet finns att få en plats i VM-laget. Blir det inte VM så hoppas vi på nordiska mästerskapet som går i Sverige i år. Evelina ska tävla en mindre tävling i höst och sedan funderar vi båda på att anmäla till Sweden cup, http://swedencup.czylwik.se/Svenska.htm Det är väldigt kul att man försöker arrangera lite större tävlingar i Sverige, så kom igen och anmäl! Igår anmälde Göran och Rasko sig till ISP. Det är en stor internationell tävling som går av stapeln i Tyskland i höst. Det ska bli väldigt spännande att prova Raskos vingar utanför Sveriges gränser. Förutom att IPO är en otroligt rolig sport så är en av de stora fördelarna med IPO att man tävlar likadant världen över. Alla som håller på med hund utanför Sverige vet vad IPO är.
Så vad händer nu? Jo, det är mycket spårträning fram till SM. Rasko känns väldigt stabil i lydnaden och i skyddet kan man se en stadig pil uppåt. Det har vi Thorvald att tacka för! Därför är det mycket fokus på spåret. Vi tror att får Göran till spåret med Rasko på SM så är nog inte VM-platsen lång borta och det finns goda chanser att komma med. Att få delta på VM är otroligt stort och det är något Göran drömt om länge. Nu när chansen dyker upp, så det vore dumt att inte försöka ta den. Målet med att tävla med hund är att lyckas komma till ett VM och prestera bra poäng. …och så är man ju en tävlingsmänniska ut i fingertopparna. Vi är inga dåliga förlorare, men när man går ut på banan så växer två små horn ut.
Årets SM kommer bli otroligt spännande inte minst för de fem som har chans på en VM-plats. Det gäller att ha nerverna på plats och fokusera på sin uppgift. IPO-skyddet och svenskskyddet kommer att gå på söndagen och varvas med 5 hundar i svenskskyddet följt av 5 hundar i IPO-skyddet, vilket utan tvivel kommer locka en stor publik. Konkurrensen är stenhård och de ekipage som lyckas kontrollera sina nerver bäst under press inför publik kommer gå segrande ur striden!
Vi önskar alla deltagare ett stort lycka till!

3 kommentarer:

  1. Visst önskar man ALLA lycka till inför SM men jag önskar GÖRAN o RASKO mest lycka till av alla. Massor av HEEEEJJJAAAA

    SvaraRadera
  2. Ska verkligen bli superkul att tävla SM. Hoppas vi hinner ses och snacka lite skit oxå.
    Kör hårt, ladda till tusen så visar vi vart skåpet ska stå.
    Kram på er

    SvaraRadera
  3. Semesterhälsning från Jizza, träna ordentligt med de svarta hundarna. Själv tr jag dagen som den kommer

    SvaraRadera