söndag 22 maj 2011

Schäferslaget

Då var Schäferslaget över för denna gång. Tävlingen var planerad in i minsta detalj av arrangörerna och det var ett rent nöje att komma dit. Det är fascinerande att se en så stor tävling med 91 anmälda ekipage arrangeras med sådan noggrannhet. En stor eloge till SK Björnåsen!!

Målet med Schäferslaget för Göran och Rasko var att placera sig topp fem. Med lite otur i lottningen drog Göran högsta numret och fick starta sist av alla. Lördag morgon åkte vi ut till spåren som gick på harvad jordåker. Rasko tog upp spåret riktigt bra och spårade första sträckan utmärkt. Även första vinkeln och andra sträckan fick han utmärkt. Andra vinkeln gick åt höger, men Rasko svängde vänster ca tre meter och strulade sig tillbaka till vinkeln och tog upp spåret på nytt. I de andra vinklarna gick han över ca en halv meter innan han stannade för att kontrollera och gå vidare. Markeringarna hamnade i betyg SG då domarna tycke att de var lite sega. Slutbetyget blev SG och 92 poäng.

Vädret var toppen med moln och ett par regnskurar. I fria följet började Rasko pendla något upp och ner med huvudet, men med bibehållen kontakt. Rasko ska (och brukar) gå mer konsekvent upp med huvudet. Vid inkallningen efter läggandet under språng satte han sig snett framför Göran. Slutpoängen blev V och 96 poäng och tävlingens bästa lydnadsekipage!

Det är riktigt kul att se att skyddsträningen har gett resultat. I flykten kom Rasko tyvärr in underifrån i ett dåligt bett och försökte skifta in, men lyckades inte riktigt. För övrigt skötte han sig bra i skyddet. Slutpoängen blev SG och 94 poäng.

Till start kom 25 av totalt 31 ekipage i IPO3 och konkurrensen var hård. Slutresultatet blev 282 poäng och en 6e placering. Stort grattis till Sara och ChaDe’s Raya som genomförde tävlingens bästa skyddsarbete med 98p!

Tack till alla ni som gjorde Schäferslaget till en så trevlig tillställning och ett stort tack till Team-Work för stöd och trevligt sällskap. Ett speciellt tack till Thorvald som under året lagt mycket tid på Raskos skyddsarbete!

4 kommentarer:

  1. Stort Grattis :-)

    //Emma, Fia å Hexa

    SvaraRadera
  2. Grattis:-)
    Pirita

    SvaraRadera
  3. Stort Grattis!!

    Micke o Elina

    SvaraRadera
  4. Ni är verkligen SÅÅÅÅ bra. Inmpad av er är vi

    SvaraRadera