söndag 24 april 2011

Tävlingspremiär!

Då var premiären för i år genomförd med blandade resultat och känslor.
Vi börjar med spåret…  Spåren gick på fina marker med rätt så kort, gles gräsvall.
Jizza fick problem nästan med en gång L Hon fick inte direkt något fäste i spåret. Hela första sträckan hade hon det besvärligt med ett längre stopp med en stor inringning. I första vinkeln fick hon mer problem och Evelina valde att avbryta spåret. Lydnad och skydd avstods på grund av kommande tävlingar.
Rasko startade upp spåret övertygande men halvvägs in på första sträckan gjorde han ett par kontroller åt höger. I första vinkeln gick han över en liten bit men backade och kontrollerade höger och vänster därefter gjorde han en lov och fortsatte. Resten av spåret gick ganska bra och han spårade övertygande tills sista sträckan. Halvvägs in på sista sträckan så vek han lite åt höger, vilket skulle kunna ha berott på att spårläggaren gått lite snett. Han spårade otroligt djupt och intensivt MEN när slutet borde kommit så fortsatte han nästan ända fram till vägen där han kommenderades ligg. Rasko var inte i spåret utan hade valt ett förledningsspår av något slag. Han missade sista spårapporten (6p) och fick bristfälligt på sista sträckan, så många poäng försvann där. Resultatet blev totalt 86 poäng.
Lydnaden.
Alla hundar såg väldigt hängiga ut en bit in i programmet och man såg att värmen som de ännu inte hunnit vänja sig vid tog på krafterna. Rasko skötte sig sammanfattningsvis bra men tyvärr utförde han momenten segare än vanligt. Framförallt i apporteringen efter avlämnandet av apporterna då han ska runt till grundposition och i apporteringen kunde han hållit apportbocken fastare i avlämnandet. Totalt fick han ihop 94 poäng i lydnaden.
Skyddet.
Rasko gjorde bra ifrån sig och värmen verkade inte störa honom. Mycket tid och träning har lagts på hans bevakningar och anslutningar av föraren och det var roligt att se att träningen gett resultat. Han höll ihop fint genom hela skyddet och resultatet slutade på 96 poäng.
Totalt fick han 276 poäng och ett andra kvalpoäng till SM, vilket var målet med dagens tävling.

Tobbe med Vekters Hannah (boxer) imponerade med sitt spår i IPO I med otroligt lugnt och noggrant spårarbete. Stort grattis till alla ni som tävlade och gjorde fina resultat i klasserna. Tack till Växjö BK för ett mycket bra arrangemang!

3 kommentarer:

  1. Lena, Yxa o Haxe25 april 2011 kl. 18:14

    Tack för inlägget på ÖBHK.s hemsida. Synd på spåret Evelina. Men nästa gång sitter det. Var så säker. Kul med SM-poäng, Göran. Men visst, man är aldrig 100 nöjd. Men det är ju det som sporrar till ännu mer kul träning. Ha det gott i "sommarvärmen".

    SvaraRadera
  2. Stort Grattis till certet! Kul att se er igen era tokstollar ;-)

    SvaraRadera
  3. Grattis!
    /Jennie med Blackneck´s A´Wasa, FarBax Antonio & Blackneck´s B´Gangster =)

    SvaraRadera